Flyer Zabuki knalt de zomer in 2023.06

Zabuki gaat knallen

14 juni komt er een knallende aflevering! Inschrijven doe je hier.

Zabuki staat onder spanning

Zabuki is de draad kwijt, kan jij de eindjes aan elkaar knopen?

Zabuki organiseert 10 mei weer en leuke wetenschapsmiddag gaat over elektriciteit.
Laat jij de vonk overspringen?
We hebben weer 6 leuke een leerzame proefjes. Zoals een ballon laten zweven met een elektrisch veld of zelf een elektro motortje maken.

Je kan nu inschrijven voor de aflevering van 10 mei.

zabuki_april

Het oog van Zabuki wil ook wat.

In april gaan we het hebben over onze ogen. Weet jij hoe je oog werkt? Hoeveel kleuren kan je eigenlijk zien?
We gaan het allemaal ontdekken op deze leuke middag

 

Aanmelden doe je hier

 

Bericht Stentor dd. 30-1-2023

Zabuki heeft je hulp nodig

Al sinds 2009 organiseert Zabuki in Deventer iedere 2e woensdag van de maand een mooie uitdagende middag over techniek voor kinderen in de leeftijd van 7-12jr. Om hiermee door te kunnen blijven gaan, zijn we nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

In de Stentor van 30 januari jl. stond onze noodkreet, gelukkig hebben we al heel wat reacties gekregen maar we kunnen nog steeds mensen gebruiken.

 

kom ook bij de zabuki hulppool

 

Peter Paul over de regenboog

Luchtige fotoserie van de februari middag

Er zijn weer een heel stel leuke foto’s gemaakt tijdens de middag van februari met Peter Paul Hattinga Verschure.

Zie het album op onze facebook pagina.

 

Aflevering maart 2023 ism circulus

Zabuki loopt in maart door de milieustraat

In maart gaan we het in samenwerking met Circulus hebben over afval en dan met name het recyclen ervan, hoe voorkomen we met zijn allen dat we straks omkomen in het afval? Wat kun jij bijdragen aan een schonere wereld? Je leert het op de zabukimiddag in maart.

 

Aanmelden doe je hier (direct na afloop van de februari aflevering).

 

Aflevering maart 2023 ism circulus

 

2023.02 Z. houdt het luchtig

Zabuki houdt het luchtig in februari

Jawel jawel, het is weer gelukt! We kunnen gelukkig in februari weer een mooie uitdagende Zabukimiddag organiseren, dus schrijf je snel in!

Deze middag organiseren we i.s.m. beeldend kunstenaar, auteur en weerdeskundige Peter Paul Hattinga Verschure!

Een leuk weetje: we organiseerden in het aller prilste begin van Zabuki al eens een zabukimiddag met Peter Paul, en gaan dit nu bijna 10 jaar later nog eens dunnetjes over doen.

november_2022

Energieke foto’s van de aflevering in november

De foto’s van de aflevering in November over energie staan alweer een tijdje op FB, maar voor wie het nog niet gezien had hierbij een linkje.

Ook een zabukimiddag meemaken, voor de eerstvolgende aflevering op 8 februari hebben we nog volop plek, schrijf je snel in!

 

Oktober 2022 gaat niet door/ vrijwilligers gezocht!

De oktober aflevering gaat dit jaar helaas niet door. We komen menskracht tekort om deze te organiseren.
Wie wil ons helpen zodat dit in de toekomst niet vaker hoeft te gebeuren?

We zijn op zoek naar mensen die ons enhousiaste team willen versterken. Dat kan door een keer te helpen met een enkele middag, vaker meedenken / helpen of lid te worden van ons bestuur. De kinderen zullen u dankbaar zijn!

Een middag organiseren

Idere middag heeft een thema. Wellicht heeft u kennis die u met de kinderen wilt delen? Rond zo’n thema verzinnen we dan 8 proefjes en die moeten we natuurlijk voorbereiden. Eerst zelf uitproberen en dan geschikt maken om met 8 kinderen uit te voeren. Soms moeten er inkopen voor worden gedaan of bedrijven gebeld worden voor gratis materialen. Allemaal taken waar we uw hulp bij kunnen gebruiken.

Bedrijven

Voor het organiseren van een middag werken we graag samen met bedrijven. Weet u een geschikt bedrijf of wilt u uw eigen beroep onder de aandacht brengen? Laat het ons weten. Bijna elk beroep heeft wel raakpunten met techniek of wetenschap. Hoogstwaarschijnlijk zal uw werkgever de extra reclame op prijsstellen en ook mee willen werken!

Het team

We hebben een enthousiast team maar we kunnen best wat uitbreiding gebruiken. Bijvoorbeeld om de afleveringen te plannen en voor te bereiden. Maar ook bestuursleden achter de schermen zijn welkom! Kom er bij, het is erg leuk om kinderen net zo enthousiast te maken over wetenschap en techniek als dat we zelf zijn.

2022.09 flyer

Zabuki komt over de brug

Op 14 september gaat Zabuki weer van start met een uitdagende middag over het bouwen van bruggen. Kun jij de grootste maken? Weet jij hoe de brug ook sterk wordt? Kom het ontdekken bij Zabuki, meld je snel aan via het aanmeldformulier.